Hoe stel ik e-mail in in Windows 10 Mail?

Wil je gebruik maken van Windows 10 Mail? Dan moet je eerst een e-mailadres toevoegen. In onderstaande stappen lees je hoe je dit doet. Als je een e-mailadres hebt toegevoegd aan Windows 10 Mail, kun je starten met mailen. Ook kun je hierna nog eventueel een tweede e-mailadres toevoegen. Hoe je dit doet, beschrijven we ook kort in onderstaande tekst.

Een e-mailadres toevoegen

Volg de volgende stappen om een e-mailadres toe te voegen aan Windows 10 Mail:

1. Open het mailprogramma.
  2. Klik op ‘Account toevoegen’.
  3. Klik op ‘Geavanceerde configuratie’.
  4. Klik op ‘Internet e-mail’.
  5. Vul je volledige e-mailadres in, inclusief het gedeelte achter het apenstaartje.
  6. Vul het wachtwoord in dat bij jouw e-mailadres hoort.
  7. Vul bij ‘Accountnaam’ een herkenningsnaam in, zoals ‘Werk’ of ‘Privé’.
  8. Vul bij ‘Berichten verzenden met deze naam’ je naam in (voor- en/of achternaam). De naam die je invult, krijgen de ontvangers van jouw e-mail te zien als de afzender van je e-mail.
  9. Vul bij ‘Server voor inkomende e-mail’ het mailserver adres van jouw domein in, bijvoorbeeld ‘mail.domeinnaam.nl’. Zonder aanhalingstekens.
  10.  Selecteer IMAP4.
  11. Vul bij ‘Server voor uitgaande e-mail’ het mailserver adres van jouw domein in, bijvoorbeeld ‘mail.domeinnaam.nl’. Zonder aanhalingstekens.
  12. Vink de volgende opties aan:
    1. – Op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist.
    2. – Zelfde account gegevens gebruiken voor verzenden van e-mail.
    3. – SSL vereisen voor inkomende e-mail.
    4. – SSL vereisen voor uitgaande e-mail.
  13. Klik op ‘Aanmelden’ om het account toe te voegen.
  14. Klik op ‘Gereed’ om je instellingen op te slaan.

Als je alle stappen hebt doorlopen, heb je jouw e-mailadres met succes toegevoegd aan Windows 10 Mail. Je kunt nu direct starten met mailen en je kunt nu ook mails ontvangen.

Een extra e-mailadres toevoegen

Wil je meerdere e-mailadressen gebruiken in het mailprogramma van Windows 10? Dan is dit zeker mogelijk. Wel moet je jouw extra e-mailadres aan het mailprogramma toevoegen. Dit doe je door op ‘E-mail account toevoegen naast een bestaand account’ te klikken. Omdat je al een e-mailadres hebt toegevoegd aan het mailprogramma, gaat het toevoegen van een extra e-mailadres iets gemakkelijker. Dit is dan ook zo gebeurd.