Hoe schakel je e-mail notificaties uit van automatische WordPress updates?.

In dit artikel

Wil je automatische e-mailmeldingen voor updates in WordPress uitschakelen?

WordPress verzendt standaard e-mailmeldingen voor automatische updates van WordPress-plug-ins, thema’s en de WordPress kern zelf.

In dit artikel laten we je zien hoe je gemakkelijk automatische e-mailmeldingen voor updates in WordPress uitschakelt.

Over automatische updatemeldingen in WordPress

WordPress is een open-source contentmanagementplatform dat regelmatig wordt onderhouden en bijgewerkt. Sommige van deze updates worden automatisch geïnstalleerd en je ontvangt een e-mailmelding dat de site is bijgewerkt.

Op dezelfde manier kan je met WordPress ook automatische updates inschakelen voor WordPress-plug-ins en -thema’s. Dit betekent dat je minder tijd besteedt aan het bijwerken van plug-ins en je meer tijd hebt voor het doen van aanpassing of het plaatsen van nieuwe content!

Je kan automatische updates inschakelen voor plug-ins die je vertrouwt door naar de pagina Plug-ins » Alle plug-ins (Plugins » All Plugins) te gaan. Klik gewoon op de link ‘Automatische updates inschakelen’ naast de plug-in die je automatisch wilt laten updaten.

Tip: Wij gebruiken altijd de interface (Admin omgeving) van WordPress in het Engels. Dit is heel handig omdat veel informatie online te vinden is en deze vaak in het Engels is. Zo zie je dan sneller en makkelijker waar je moet zijn of wat ze precies bedoelen. De Nederlandse vertaling is zeker fijn maar vraagt dus ook meer uitzoekwerk.

Voor WordPress-thema’s kan je de pagina Weergave » Thema’s bezoeken en op een thema klikken. Dit zal een pop-up met thema-informatie openen waar je op ‘Automatische updates inschakelen’ voor dat thema kunt klikken.

WordPress stuurt je een e-mailmelding wanneer een van je plug-ins, thema of WordPress-kern is bijgewerkt.

Dit kan vooral vervelend worden voor gebruikers die meerdere WordPress-websites beheren. Zou het niet fijn zijn als je deze e-mailmeldingen kunt beheren en uitschakelen?

Laten we eens kijken hoe je automatische e-mailmeldingen voor updates in WordPress eenvoudig kunt uitschakelen.

Methode 1: Schakel automatische update-e-mailmelding uit met behulp van een plug-in

Deze methode is eenvoudiger en je hoeft geen code aan je WordPress-site toe te voegen. Het geeft je ook de flexibiliteit om te selecteren welke meldingen je wilt uitschakelen.

Het eerste dat je hoeft te doen, is de plug-in voor het beheren van e-mailmeldingen installeren en activeren. Raadpleeg onze stapsgewijze handleiding voor het installeren van een WordPress-plug-in voor meer informatie.

Na activering moet je de pagina Instellingen » E-mailmeldingen (Settings » Notification e-mails) bezoeken. Hier kan je met de plug-in alle WordPress-notificatie-e-mails beheren, inclusief automatische updatemeldingen.

Scroll gewoon omlaag naar de opties voor automatisch bijwerken en schakel het selectievakje uit naast de meldingen die je wilt uitschakelen.

Vergeet niet op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken om de instellingen op te slaan.

Dat is alles, je hebt nu met succes e-mailmeldingen voor WordPress-updates voor de website uitgeschakeld.

Methode 2: Schakel automatische update-e-mailmeldingen uit met behulp van code

Voor deze methode moet je code aan je WordPress-bestanden toevoegen. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, bekijk dan onze beginnershandleiding over het plakken van code van internet in WordPress.

Je kan de plug-in Code Snippets gebruiken om aangepaste code toe te voegen in WordPress of deze code handmatig toevoegen aan het functions.php bestand van je thema of een site-specifieke plug-in. Een betere benadering zou zijn om de plug-in Code Snippets te gebruiken om aangepaste code in WordPress toe te voegen.

1. Schakel automatische update-notificatie-e-mails voor WordPress updates uit

Voeg eenvoudig de volgende code toe om e-mailmeldingen voor automatische updates van de WordPress-kern uit te schakelen.

add_filter( 'auto_core_update_send_email', 'wpb_stop_auto_update_emails', 10, 4 );
  
function wpb_stop_update_emails( $send, $type, $core_update, $result ) {
if ( ! empty( $type ) && $type == 'success' ) {
return false;
}
return true;
}

Deze code voegt een filter toe om e-mailmeldingen uit te schakelen na automatische WordPress kernupdates.

2. Schakel automatische update-notificatie-e-mails voor plug-ins uit

Voeg de volgende code toe om e-mailmeldingen voor automatische updates van WordPress-plug-ins uit te schakelen.

add_filter( 'auto_plugin_update_send_email', '__return_false' );

Dit filter schakelt eenvoudig e-mail meldingen uit voor plugin auto-updates.

3. Schakel E-mails met automatische bijwerkingsmeldingen voor Thema’s uit

Voeg de volgende code toe om meldingsmails voor automatische updates van WordPress thema’s uit te schakelen.

add_filter( 'auto_theme_update_send_email', '__return_false' );

Dit filter schakelt eenvoudig e-mail meldingen uit voor thema auto-updates.

Terugdraaien van WordPress Updates als er iets mis gaat

Omdat WordPress plugins op verschillende onafhankelijke WordPress hosting en server configuraties draaien, is het mogelijk dat soms een plugin update tot gevolg heeft dat een functie op je website wordt verbroken of ontoegankelijk wordt.

Dit is eenvoudig op te lossen en te verhelpen. Eerst moet je uitzoeken welke plugin het probleem veroorzaakt heeft door alle WordPress plugins uit te schakelen en ze een voor een weer in te schakelen.

Heb je eenmaal de plugin geïsoleerd die het probleem veroorzaakt, dan kun je de WP Rollback plugin gebruiken. Hiermee kun je (terug)schakelen naar de vorige versie van een WordPress plugin of thema.

Zorg wel dat je belangrijke WordPress e-mails niet mist!

Zelfs als je WordPress auto-update emails uitschakelt, zijn er nog andere WordPress notificatie e-mails die je misschien niet wilt missen.

Als je bijvoorbeeld een WooCommerce winkel runt, dan zou je meldingen willen ontvangen als er een nieuwe bestelling wordt geplaatst.

Evenzo, als je een online cursus verkoopt of een lidmaatschapswebsite beheert, dan wil je misschien e-mail waarschuwingen ontvangen als nieuwe gebruikers zich aanmelden.

Je zou er ook voor willen zorgen dat e-mails die naar gebruikers gestuurd worden ook bezorgd worden. Zoals e-mails over wachtwoord vergeten, over betalingsontvangst, of over orderbevestiging.

Om emails te versturen gebruikt WordPress de PHP mail functie. Deze functie wordt gemakkelijk misbruikt door spammers, en je e-mails kunnen in spam terechtkomen.

Om er zeker van te zijn dat al je belangrijke WordPress meldingsmails de inbox van de gebruiker bereiken, moet je een goede SMTP dienst gebruiken om emails te versturen.

Wij gebruiken hiervoor altijd Post SMTP Mailer / E-mail Log. Een hele handige tool die ook nog eens gratis is! Hiermee stel je dus je eigen SMTP mailservice in. Deze mailservice kost je ook geen extra geld want dat zit altijd standaard in je hosting pakket, iedereen kan dit dus gebruiken. Mocht je hulp nodig hebben bij de installatie hiervan dan kan je ons uiteraard altijd Whats’Appen, mailen of bellen, geen probleem!

Dat is alles, we hopen dat dit artikel je geholpen heeft te leren hoe je de automatische update e-mail notificaties in WordPress kunt uitschakelen.

Contact info

Heb je vragen, wil je een vrijblijvende offerte of wil je gewoon even sparren? Bel dan met Kevin.