Hoe stel ik e-mail in in Windows 10 Mail?

Hoe stel ik e-mail in in Windows 10 Mail?

You are here:
< Back

Wil je gebruik maken van Windows 10 Mail? Dan moet je eerst een e-mailadres toevoegen. In onderstaande stappen lees je hoe je dit doet. Als je een e-mailadres hebt toegevoegd aan Windows 10 Mail, kun je starten met mailen. Ook kun je hierna nog eventueel een tweede e-mailadres toevoegen. Hoe je dit doet, beschrijven we ook kort in onderstaande tekst.

Een e-mailadres toevoegen

Volg de volgende stappen om een e-mailadres toe te voegen aan Windows 10 Mail:

 1. Open het mailprogramma.
 2. Klik op ‘Account toevoegen’.
 3. Klik op ‘Geavanceerde configuratie’.
 4. Klik op ‘Internet e-mail’.
 5. Vul je volledige e-mailadres in, inclusief het gedeelte achter het apenstaartje.
 6. Vul het wachtwoord in dat bij jouw e-mailadres hoort.
 7. Vul bij ‘Accountnaam’ een herkenningsnaam in, zoals ‘Werk’ of ‘Privé’.
 8. Vul bij ‘Berichten verzenden met deze naam’ je naam in (voor- en/of achternaam). De naam die je invult, krijgen de ontvangers van jouw e-mail te zien als de afzender van je e-mail.
 9. Vul bij ‘Server voor inkomende e-mail’ het mailserver adres van jouw domein in, bijvoorbeeld ‘mail.domeinnaam.nl’. Zonder aanhalingstekens.
 10.  Selecteer IMAP4.
 11. Vul bij ‘Server voor uitgaande e-mail’ het mailserver adres van jouw domein in, bijvoorbeeld ‘mail.domeinnaam.nl’. Zonder aanhalingstekens.
 12. Vink de volgende opties aan:
  1. – Op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist.
  2. – Zelfde account gegevens gebruiken voor verzenden van e-mail.
  3. – SSL vereisen voor inkomende e-mail.
  4. – SSL vereisen voor uitgaande e-mail.
 13. Klik op ‘Aanmelden’ om het account toe te voegen.
 14. Klik op ‘Gereed’ om je instellingen op te slaan.

Als je alle stappen hebt doorlopen, heb je jouw e-mailadres met succes toegevoegd aan Windows 10 Mail. Je kunt nu direct starten met mailen en je kunt nu ook mails ontvangen.

Een extra e-mailadres toevoegen

Wil je meerdere e-mailadressen gebruiken in het mailprogramma van Windows 10? Dan is dit zeker mogelijk. Wel moet je jouw extra e-mailadres aan het mailprogramma toevoegen. Dit doe je door op ‘E-mail account toevoegen naast een bestaand account’ te klikken. Omdat je al een e-mailadres hebt toegevoegd aan het mailprogramma, gaat het toevoegen van een extra e-mailadres iets gemakkelijker. Dit is dan ook zo gebeurd.

Kevin de Widt
info@dubbelendwarsonline.nl

Trotse Eigenaar | (Management) Spreker | Passie voor Techniek & Klanten! Ondernemend baasje, altijd online op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen, barst van energie, stiekem één van de Tweakers Geeks, zit thuis moeilijk stil, is voorzitter van de badmintonvereniging, lid van een carnavalsvereniging én voetbalt graag in zijn vrije tijd.