Laadsnelheid pagina telt zwaarder mee voor SEO bij mobiele zoekopdrachten!.

In dit artikel

Google heeft aangekondigd dat de laadsnelheid van pagina’s vanaf juli meeweegt bij de weergave van zoekresultaten op mobiele apparaten. Daardoor kunnen langzame pagina’s lager in de resultaten terugkomen, al zegt Google dat de gevolgen klein zullen zijn.

Google schrijft dat het de laadsnelheid van een pagina tot nu toe vooral liet meetellen bij zoekopdrachten op de desktop. Daar moet over ongeveer een half jaar verandering in komen. Door een ‘speed update’ uit te voeren, laat Google deze weging ook meetellen bij mobiele zoekopdrachten.

“De update zal alleen effect hebben op de langzaamste pagina’s en heeft slechts gevolgen voor een klein percentage van de zoekopdrachten”, aldus het bedrijf. Zo kan een langzame pagina alsnog hoog in de resultaten eindigen als hij zeer relevante informatie bevat voor de uitgevoerde zoekopdracht. De methode om de resultaten te rangschikken maakt volgens de zoekgigant geen onderscheid op basis van de techniek waarmee een pagina is gebouwd.

Daarmee doelt het bedrijf wellicht op zijn amp-techniek, die tot versnelde en versimpelde, mobiele html-pagina’s moet leiden door veel code te strippen en alleen standaardbannerformaten toe te staan. Google zegt tegen Search Engine Land dat langzame amp-pagina’s alsnog lager in de resultaten getoond kunnen worden.

Bron: Tweakers.net

[ratings]

Contact info

Heb je vragen, wil je een vrijblijvende offerte of wil je gewoon even sparren? Bel dan met Kevin.