WooCommerce webshop.

In dit artikel

Start juist nu jouw WooCommerce webshop

Ben jij ook een van de vele ondernemers die is gaan nadenken over een WooCommerce webshop? Online verkopen zijn sinds de komst van Covid-19 logischerwijze geëxplodeerd. Met name grote e-commerce bedrijven profiteren van de huidige situatie. Maar groot betekent ook ‘anoniem’. Kleinere ondernemers zijn wendbaar en hebben in hun eigen regio vaak een gunfactor. Geen betere tijd om je WordPress website aan te vullen met een WooCommerce webshop dan nu. Het is eenvoudiger en betaalbaarder dan je denkt!

7% meer online kopers sinds Covid-19

‘Shopping Tomorrow’, het Nederlandse netwerk voor e-commerceprofessionals, stelt dat in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, het aantal consumenten dat online koopt met 760.000 is gestegen. Dit is een groei van 7%. Sterke toename van online verkopen zijn te vinden in: Home & Living (+106%), Food (+61%) en Sport & Recreatie (+51%). De groei komt na een stabilisatie van het aantal online-kopers in 2019. 66% van de online aankopen in Nederland verkoopt via de smartphone. iDEAL is de meest gebruikte Nederlandse betaalmethode. (Bron: Shopping Tomorrow.)

Link: Online consumentenbestedingen groeien in Q3 met 4% – TMM | ShoppingTomorrow

Online en offline beste toekomststrategie

Nederlandse consumenten verwachten over vijf jaar 37% van hun aankopen online te doen. Deze verwachting is niet hoger geworden sinds de komst van het Covid-19 virus. Uitzonderingen daarop zijn de categorieën Telecom, Food/Nearfood en Health & Beauty. Voor advies blijven Nederlandse consumenten het liefst naar een fysieke winkel gaan (70% ten opzichte van 73% in 2019). En ook voor het aangaan van een relatie met een winkel, gaan ze liever naar een fysieke shop (71%) dan naar een webshop (50%). (Bron: Shopping Tomorrow.)

Eenvoudig een WooCommerce webshop starten

Consumenten hebben online een enorme keus aan producten en diensten. Dat brengt keuzestress met zich mee. Naast behoefte aan gemak en overzichtelijkheid is er behoefte aan vertrouwen en herkenbaarheid. Lokale ondernemers kunnen hier hun voordeel mee doen. Heb je een WordPress website? Met WooCommerce kun je heel eenvoudig een webshop starten. WooCommerce is net zo gemakkelijk te gebruiken als WordPress.

Wat is WooCommerce eigenlijk?

WooCommerce is een gratis en gebruiksvriendelijk winkelsysteem op basis van WordPress. Je kunt het zien als een technisch frame. Extensies (​​plug-ins) zorgen ervoor zorgt dat een WordPress website in te richten is als webwinkel. Hiermee is jouw winkel naar behoefte uit te breiden. Het is een ideaal systeem voor kleine en middelgrote bedrijven. In vergelijking met andere systemen is WooCommerce een zeer betaalbare webshop. Eenmaal geïnstalleerd kun je de webshop zelfstandig beheren. WordPress en WooCommerce komen beiden uit de stal van Automattic. Daarom gaan de systemen goed samen.

4,4 miljoen WooCommerce webwinkels

Volgens het Amerikaanse BuiltWith dat o.a. concurrentieonderzoeken uitvoert, draaien wereldwijd inmiddels 4,4 miljoen webshops op WooCommerce. Sinds de lancering van 3.0 in 2017, zijn WooCommerce webshop van aanbieders die tienduizenden producten in hun webshop aanbieden, geen uitzondering meer

Link: WooCommerce Usage Statistics (builtwith.com)

Conclusie

  1. Het Covid-19 virus heeft gezorgd voor een explosieve groei van online-verkopen. Maar consumenten hebben ook behoefte aan herkenning en betrouwbaarheid. Online oriënteren en offline kopen blijft voor veel consumenten een prettige combinatie. Een webshop toevoegen aan jouw website vergroot de conversie. Nu en in de toekomst.
  2. WooCommerce is een tool voor WordPress websites.
  3. Het biedt alle features die je voor een professionele webshop nodig hebt.
  4. WooCommerce is een kant-en-klaar thema dat je met plug-ins eenvoudig aanpast.
  5. De webshop is zelf goed te onderhouden. Optimaal is onderhoud door een ervaren partij. Updates worden daarmee gegarandeerd tijdig uitgevoerd. Daarmee blijft jouw webshop krachtig, volledig en snel.
  6. Veel, maar niet alle plug-ins zijn gratis. De licentiekosten zijn echter zeer overzichtelijk. (Enkele tientallen euro’s.)
  7. Wereldwijd draaien 4,4 miljoen webwinkels op WooCommerce. Ook zeer omvangrijke webshops.

Ook een WooCommerce webwinkel starten?

WooCommerce biedt je op eenvoudige, betaalbare wijze alles om een hoogwaardige webshop te starten en onderhouden. Heb je naar aanleiding van dit blog interesse om je website aan te vullen met een webwinkel? Je klanten zullen je dankbaar zijn!

Neem contact op voor alle informatie die je nodig hebt. Samen houden we je merk sterk en klaar voor de toekomst!

Contact info

Heb je vragen, wil je een vrijblijvende offerte of wil je gewoon even sparren? Bel dan met Kevin.